B I B  G O U R M A N D

Met veel trots kunnen wij u melden dat we ook voor 2019 door MICHELIN zijn beloond met een BIB GOURMAND. Deze onderscheiding staat voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Aldus Michelin: “De Bib Gourmand, het concept van een menu onder de 37 euro, ongeacht de kookstijl, met seizoensgebonden producten als hoofdrolspeler, is uitgegroeid tot een fenomeen. En dat is voornamelijk te danken aan de restaurateurs die dit concept helemaal hebben omarmd, die creatief aan de slag gaan met hun menu’s en jong en oud geven wat ze willen; lekker eten voor een aantrekkelijke prijs.”

Michelin, de producent van autobanden, begon reeds in 1900 met het uitgeven van een gids om chauffeurs te wijzen op goede restaurants en hotels.Naast de wat bekender Michelinsterren is er ook de Bib Gourmand (de afkorting van Bibendum; de naam van het bandenmannetje) Dit is het onderscheidingsteken voor ‘een eetgelegenheid die een prima maaltijd serveert onder € 37’

Restaurants worden -behalve door de hoofdinspecteur- meestal anoniem bezocht, wat wil zeggen dat de Michelin-inspecteur zichzelf niet bekend maakt.Het bekende rode gidsje verschijnt jaarlijks in een editie voor Nederland.

In totaal zijn er 129 Bib Gourmand restaurants in ons land. In Overijssel zijn we 1 van de 10 bedrijven met deze onderscheiding voor vakmanschap.

Reacties zijn gesloten.